Alla inlägg den 6 mars 2008

Av Annika - 6 mars 2008 13:52

2008-03-06 13:52 Koh Lipe, Thailand


Sa vaknade vi, sa hejda till de sma kattungarna och lamnade den trevliga resorten bakom oss. Riktigt trevligt stalle dar alla anstallda var hur trevliga som helst. Jag kommer att sakna "min" kattunge pelle-den-utstötta.

Val framme vid farjan kommer vi bada fram till att vi maste ta ut massor av kontanter eftersom bade Koh Ngai och Koh Lipe saknar bankomater. Det ar en kvart kvar till farjan men Fredrik springer ivag till narmsta bankomat medan jag haller vakt pa kajen. Precis nar de sista passagerarna borjar ga pa farjan och jag borjar kolla mig oroligt omkring sa dyker han upp, perfect timing! På vägen till Koh Ngai satt vi ute vid relingen och dinglade med benen. Tänk att en sån liten sak kan få en att känna sig så fri och må så bra? Ungefär som att ligga på en gräsmatta och kolla på molnen.

Koh Ngai ar en pytteliten o som enbart bestar av en lang sandstrand. On saknar en kaj och den stora baten maste darfor stanna en bra bit ut. Istallet kommer en longtail boat (liten trabat som ser valdigt thailandks ut) och hamtar upp oss och den svenska familj som ville in till stranden. Eftersom det ar de olika hotellen och resorterna som aker ut till farjan och plockar upp sina nyanlanda gaster sa tar killarna pa baten for givet att aven vi skulle bo pa deras hotell precis som familjen.
De tar vara vaskor, kastar upp dem pa en golfbil och drar ivag. Hm, jahapp? Vi gar upp mot receptionen dar en leende thailandare star och serverar apelsinjuice till de nyanlanda gasterna. Fredrik tackar och tar emot. Jag tvekar, det ar nog bara for de som ska bo pa stallet. Asch sager Fredrik, han bjuder ju. Jag raknar glasen och ser att det utan fredriks glas bara ar 3 glas kvar, familjen som ska valkomnas ar fyra.
Fredrik lamnar besviket tillbaka sitt glas.
Resorten ar fin men tyvarr alldeles for dyr sa vi far forsoka leta upp golfbilen som transporterat upp varat bagage hogst upp pa kullen, de hjalper gasterna sa de slipper ga den branta vagen med all packning. Tyvarr stjalpte de snarare oss eftersom vi inte ville stanna pa stallet, Vi fick ga hogst upp pa kullen och bara ner all var packning igen. Sedan var det bara att satta igang att leta boende. Att ga langs med stranden precis mitt pa dagen, med gassande sol och tva ryggsackar, var ingen hojdare! Till slut hittade vi till Koh Ngai Villa dar vi bosatte oss for 800 baht/natten.


Vilken paradisö! Stranden var kritvit och lång och vattnet helt kristallklart och turkost och bara en liten bit ut simmade de färgglada fiskarna runt bland korallerna. Där kunde vi ligga i en hängmatta och njuta av det totala lugnet. Mycket kortspelande som vanligt. Dessutom började Fredrik läsa en av de böcker jag tagit med mig, Sekten av Peter Pohl. Eftersom den var så psyko, en verklighetsbaserad berättelse om en familj som dras in i en sjuk sekt, så ville Fredrik hela tiden läsa upp vad som stod så till slut läste vi ut boken genom högläsningen eftersom vi båda ville läsa. Ganska mysigt faktiskt!


Trots att vi levde i paradisliknande miljö så var 2 dygn fullt tillräckligt på Koh Ngai. Rogivande, helt klart. Paradis, ja visst. Tristess, ja en aning.Ön hade sina negativa sidor. Det finns ingenting att göra eller se. Det som finns är 7 resorter som byggts upp enbart för att turister vill komma till paradiset, något annat finns liksom inte. Restaurangen serverade inte speciellt god mat och var inte sarskilt trevliga, snarare valdigt nonchalanta och oengagerade. Pudeln som gick runt i restaurangen luktade tyvarr valdigt illa sa vi var elaka nog att schasa ivag den, stackarn.
Andra dagen pa Koh Ngai sa drog det in nagot som sag ut att bli ett ovader men det brot aldrig riktigt ut. Det regnade bara i ett par timmar.

Imorse gick vi upp i normal tid, packade och at frukost. Vi begav oss sedan mot en speedboat som skulle kora ut oss till farjan. Som vanligt eftersom det ar resdag sa har det regnat och varit daligt vader. Vi kom antligen fram till Koh Lipe efter att farjan var ca 2 timmar forsenad. Pa vagen hit diskuterade vi all god svensk mat som finns och som vi saknar nu nar det ar ris och kyckling som galler for fulla muggar. Vi var nog valdigt hungriga helt enkelt!

Nu har vi atit en dyr och acklig Pasta Carbonara och surfar lite innan vi ska tillbaka till var otroligt mysiga, ehum enkla bungalow for 40 kr natten! Dar spenderar vi inte mer tid an nar vi ska sova. Det är en liten liten halmhydda med en madrass och myggnät på golvet. Vi saknar både handfat och spegel så hur vi ser ut har vi ingen aning om, troligtvis inte världens fräschaste men vi badar i alla fall!

Pa lordag aker vi till Langkawi, Malaysia. Fredriks Thailands visum gar ut da.

Njut av maten, at inte bara ris!
Don't forget about the Swedish meatballs!

Presentation

Omröstning

Hur hittade du till min blogg?
 Genom att jag nämnde den
 Via en sökmotor
 Via en länk/någon annans blogg
 Via bloggagratis
 Annat sätt

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards